Simicska lapja nagyot hasalt

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető
Vágólapra másolva!
A Simicska Lajoshoz köthető Magyar Nemzet olvasóinak harmadát veszítette el egyetlen év alatt. 
Vágólapra másolva!

A harmadik negyedévben tovább zuhant a milliárdos vállalkozó napilapjának értékesítése, írja a Menedzsment Fórum a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adataira hivatkozva. Ezek szerint a harmadik negyedévben átlagosan valamivel több mint 25 ezer példányt értékesítettek a Magyar Nemzetből.

Mint írják, Simicska Lajos februári kirohanása igencsak megviselte a napilap értékesítését, bár már önmagában az Orbán–Simicska-vita is szerepet játszhat az eladások csökkenésében.

Simicska Lajos lapjából átlagosan már csak 25 ezer fogy Fotó: Bielik István - Origo

A harmadik negyedévben 11,2 százalékkal adtak el kevesebb Magyar Nemzetet, mint a másodikban, derült ki az Mfor.hu cikkéből. Ezt egy 13,4 százalékos második negyedéves, és egy 6,3 százalékos első negyedéves zsugorodás előzte meg. 2014 harmadik negyedévéhez képest, azaz

egy év alatt a vásárlói harmadát elbukta a Magyar Nemzet,

a friss auditált adat ugyanis 30,2 százalékkal kisebb.

Kevesebb lap fogy

A többi közéleti napilap példányszáma is jelentősen csökkent az elmúlt években, igaz, a Magyar Nemzet idei visszaesése nagyobb, mint a versenytársaké: a Népszabadság vásárlóinak 6,4 százalékát, míg a Népszava vásárlói 13,2 százalékát veszítette el egyetlen év alatt – előbbiből átlagosan 40 ezer, utóbbiból 12 ezer példányt értékesítettek a harmadik negyedévben.