Tömegbalesetet akadályoztak meg a pénzügyőrök

hamisított fékberendezés
Vágólapra másolva!
Hamis fékberendezéseket és hamis autódiagnosztikai szoftvert is találtak a pénzügyőrök az ország több pontján. A hamis fékalkatrészek autóbuszokba beépítve közúti szerencsétlenséget is okozhattak volna.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal több megyében hamisított fékberendezés-alkatrészekre bukkant. Országszerte hat helyszínen összesen 1265, autóbuszokhoz használt hamisított WABCO légszárító patront foglaltak le csaknem 4 és fél millió forint értékben. Emellett több mint hatmillió forint értékű hamis autódiagnosztikai szoftvert is találtak.

Hamisított alkatrészeket foglaltak le a NAV pénzügyőrei Forrás: NAV

A NAV pénzügyőrei egy győri alkatrészraktárban tartottak ellenőrzést, ahol 26 WABCO védjeggyel ellátott légszárító patront találtak. A cég győri, illetve soproni telephelyén és alkatrészüzletében is találtak hamis légszárító patronokat.

Az alkatrészüzletben a már értékesített hamis termékek csomagolását is megtalálták.

A cég ügyvezetője elmondta, hogy nem tudta, hogy azok hamisítványok.

A hamisított alkatrészek akár balesetet is okozhatnak Forrás: NAV

A pénzügyőrök ellenőrizték a gazdálkodó számítógépeit is, amelyeken összesen 21 hamis autódiagnosztikai szoftvert találtak, megközelítőleg hat és fél millió forint értékben.

Az adóhatóság Vas, Heves és Veszprém megyében is tartott ellenőrzéseket, amelynek eredményeként összesen 1214 hamis WABCO légszárító patront foglaltak le különböző Volán-telephelyeken és az ellenőrzött cég gyöngyösi telepén. A NAV a hamis légszárító patronok miatt büntetőfeljelentést tett.