Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Optimista elemzés érkezett az Erstére

The Erste Bank logo is pictured on Graben Street in central Vienna :rel:d:bm:GF2E92S0YJB01 The Erste Bank logo is pictured on Graben Street in central Vienna February 28, 2013. Erste Group Bank said on Thursday it aimed to keep operating results flat in 2
The Erste Bank logo is pictured on Graben Street in central Vienna February 28, 2013. Erste Group Bank said on Thursday it aimed to keep operating results flat in 2013 by using cost cuts to compensate for modest loan demand in emerging Europe markets that are set to see only moderate economic growth. REUTERS/Herwig Prammer (AUSTRIA - Tags: BUSINESS LOGO)
Vágólapra másolva!
A JPMorgan optimista az Erste részvényével kapcsolatban, meglátásuk szerint az osztrák bank működése javulhat a magyarországi és a romániai leányvállalatok teljesítményének felpörgésével - írja az Equilor reggeli hírlevelében. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai befektetési bank legfrissebb elemzésében optimista hangot ütött meg az osztrák nagybank kilátásaival kapcsolatban. A JPMorgan szerint az Erste CET-1 tőkemegfelelési mutatója 150 bázisponttal 12 százalékra emelkedhet 2017 év végéig, valamint az idei év után már osztalékot fizethet az osztrák bank.

Az amerikai pénzintézet a javuló kilátásokat arra alapozza, hogy az osztrák bankadó csökkentése, a kelet-európai hitelezés élénkülése, valamint a nem teljesítő hitelállomány leépítése együttesen javíthat az anyabank működésén.

Ennek megfelelően a JPMorgan pénteken 29 euróról 38 euróra emelte az Erste részvényeinek célárfolyamát, továbbra is felülteljesítő besorolás mellett - áll az Equilor hírlevelében. A jelenlegi 26,50 eurós árfolyamhoz képest ez közel 43 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Mit mutat a grafikon?

Az Erste részvényei január eleje óta közel 36 százalékot értékelődtek fel, ráadásul egy szép emelkedő trend is kialakult. A heti bontású grafikonon jól látható, hogy a 2011 eleje óta tartó csökkenő trendből sikerült az árfolyamnak kitörni május elején 26 euró környékén, így könnyedén megnyílhat az út a 30 eurós szintig. A napos bontású chart pedig egy szép emelkedő csatornát mutat az elmúlt 2 hónapban, mely továbbra is vezetheti a mozgást. Egyetlen aggasztó jel viszont az RSI indikátorban mutatkozó egyre kisebb momentum, bár érdemes azért azt is hozzátenni, hogy folyamatosan az 50-es érték felett mozog az RSI, ami erős emelkedő trendről árulkodik. Lefelé támaszok 26, illetve 24,40 euró környékén találhatóak.

Erste heti bontású árfolyamgrafikon és technikai elemzés Forrás: Investing.com, Investor.hu

Erste napi bontású árfolyamgrafikon és technikai elemzés Forrás: Investing.com, Investor.hu
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről