Már kkv-k számára is elérhető a csúcstechnika

Vágólapra másolva!
„A csúcstechnika drága, nem is tudnám teljesen kihasználni, és néhány év múlva úgyis sokkal olcsóbb lesz.” Ez a mondat vélhetőleg mindenki számára ismerősen cseng, mégis érdemes végiggondolni, hogy hosszú távon melyik megoldás a kifizetődőbb.
Vágólapra másolva!

Jobban megéri, ha régebbi technikát vásárolunk olcsóban, vagy azzal járunk jól, ha a legújabb megoldások közül választunk, amik ugyan drágábbak, de korszerűbbek, energiatakarékosabbak, és már olyan funkciókkal is rendelkeznek, amelyekkel nőhet a cég munkájának hatékonysága? Vizuális és biztonságtechnikai újdonságait a napokban mutatta be a Panasonic.

A vizuális csúcs

Törhetetlen képernyő, 4K felbontás, vezeték nélküli vezérlés, több funkció együtt. A roadshow-n kiállított vizuális fejlesztések közül a lézeres projektorokat emelném ki. A lézerrel vetített kép kontrasztosabb, és színei élénkebbek, mint a LED-es megoldásoké. Igaz, kétszer annyiba kerül, mint egy átlagos projektor, de karbantartási költség nélkül tíz évre meg lehet vele oldani a projektorkérdést. Kevés áramot fogyaszt, és rendkívül halk. Nem szükséges kábelekkel és csatlakozókkal vacakolni, vezeték nélkül, androidos alkalmazással is lehet vezérelni.

Fő a biztonság

A biztonságtechnikai szolgáltatások közül az egyik legnagyobb újdonság a 4K-s kamerarendszer. A 4K technológiás kamerák full HD képeket rögzítenek, és a minőség a feldolgozás, a képalkotás és a megjelenítés során sem romlik. Éppen ezért nagyon részletes, egyszerűen nagyítható a kép, és akár egy 40 méterre lévő felirat is tisztán olvasható.

Beépített marketingfunkció

Léteznek már olyan biztonsági kamerák, amelyek a marketinges munkáját is segítik. Például hőtérképet tud készíteni, amivel mérhető, hogy az üzlethelység mely területeit látogatja a legtöbb vásárló. Ez az információ nagy segítség lehet, ha a reklámok elhelyezéséről vagy átrendezésről kell dönteni. De van olyan kamerafunkció is, ami számolja, hogy hányan léptek be aznap az üzletbe.

Támogatásból beruházás

Sok uniós pályázat ad lehetőséget és fedezetet, hogy a vállalkozók fejleszthessék a cég eszközparkját. Érdemes szem előtt tartani, hogy a pályázatok az eszközök vásárlását támogatják, a szervizeltetést és karbantartást nem. Tehát nem mindegy, hogy egy olcsóbb, régebbi eszközt választunk, ami néhány évig szolgálja ki a vállalkozó igényét, vagy egy új fejlesztést, ami akár tíz évig ellátja a feladatot szervizelés nélkül. A fejlesztők egyre inkább arra törekednek, hogy minél költséghatékonyabb legyen a műszaki cikkek üzemeltetése, és minél hosszabb legyen a berendezések élettartama.