Dobogós pénzbotrányaink, vége a Hungáriának, ki venné meg a Teslát?

Vágólapra másolva!
Reggeli lapszemlénk.
Vágólapra másolva!

Visszavonta a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét a Nemzeti Bank, írja a Portfolio. Az indoklás: nem tudja kiegyenlíteni lejárt, nem vitatott tartozásait, és vagyona, eszközei nem is nyújtanak fedezetet a vele szembeni követelések teljesítésére. A Beva kártalanít, a felszámolást a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. felszámoló biztosa végzi majd el.

A hvg cikke szerint két évvel ezelőtt olyan komoly likviditási gondokkal küszködött a Tesla, hogy kis híján megvette a Google, már csak a szerződést kellett volna aláírni, de ekkor megtörtént a csoda: a Motor Trend az év autójának választotta a Model S-t, a gyártás újra nyereségessé vált, a Tesla visszalépett. Pedig a szaksajtó azt is tudja, hogy az Apple bármikor leperkálna a világ egyik legértékesebb cégéért 75 milliárd dollárt.

Az elmúlt 25 év legrázósabb pénzügyi botrányait gyűjtötte össze a Portfolio, bár ő maga egyúttal győztest is hirdet a versenyben. Ha ön Tarsoly Csabára tippelt, ön nyert. De felemlegetik Tribuszerné üzelmeit, a Globex Holdingtól érkező pofont, és újra cikkben olvashatjuk Lupis József nevét is.

Összesítette a Miniszterelnökség a csúszó uniós projektek állományértékét, tájékoztat a Világgazdaság. Az elmúlt hónapban máris 900 milliárd forinttal csökkent az értékük, a számuk pedig mintegy 500-zal. Jelenleg 842 olyan a 2007-2013-as ciklusra vonatkozó állami vagy önkormányzati késedelmes fejlesztést tartanak nyilván.