Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ilyen sampont ne vegyünk, Buda-Cash-határidő, drasztikusan zuhant a PC-piac

Vágólapra másolva!
Reggeli lapszemlénk.
Vágólapra másolva!

Aki Buda-Cash-károsultként hiteligényét szeretné benyújtani, annak ma kell postáznia, írja a Napi. Tértivevényesen kell elküldeni a bejelentést a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére. Jó hír, hogy bár ez a cím nemrég megváltozott, a vállalat akkor is megkapja a dokumentumot, ha a régire küldjük.

Ugyancsak a Napi tájékoztat arról, hogy egy ideig jobban tesszük, ha kétszer is megnézzük, milyen márkájú sampont viszünk haza. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ugyanis a Genera Ginsengers tusfürdőben és samponban, illetve a Samon Mild csalánkivonattal nevű termékben az egészségre veszélyes összetevőket talált.

Pénteken benyújtotta a kártalanításra vonatkozó törvényjavaslatát Rogán Antal, és eszerint nemcsak a BEVA, de egy speciális alap is részt venne a mentésben, írja a Portfolio. A tegnap esti törvénymódosítás értelmében ez az alap a bankoktól, a befektetési vállalkozásoktól és alapkezelőktől a jegyzett tőke arányában gyűjthet pénzt, és ez nagyon nem mindegy a pénzintézeteknek.

2009 óta nem adtak el ennyire kevés PC-t az év első három hónapjában, írja a Világgazdaság. A tavalyi év megegyező időszakában fellendült a forgalom a világpiacon, mert amikor megszűnt az XP-támogatás, vállalkozók és magánszemélyek egyaránt nagy lendülettel cserélték le a gépüket. De tényező az árfolyam-ingadozás is, ahogy általában a gazdasági nehézségek: csak Japánban 44 százalékot csökkent a piac.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről