Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Óriási bajban az orvosi beszállítók, sok a gazdag nyugdíjas turista, nálunk drága telefonálni

Vágólapra másolva!
Reggeli lapszemlénk.
Vágólapra másolva!

Szépen bővül a szállodahajók forgalma, tájékoztat a Portfolio. A 2014-ben elért 400 ezer látogató már csak azért is nagy szó, mert Pozspnmy és Bécs jelentős konkurencia. Egy hiánypótló felmérés szerint az Amszterdam-Budapest hajóúton évente 100-130 ezer turista keresi fel a fővárosunkat, és átlagosan 2 vendégéjszakát töltenek el itt.

A kórházi adósságok rendezése szó szerint életmentő lenne az orvosi beszállító cégeknek, írja a Világgazdaság. Sok az ígéret, de az egyeztetés el sem kezdődött, a vállalkozások viszont ragaszkodnak legalább a gyorssegélyhez. A szereplők főként azt nem értik, a megtörtént, már teljesített szállítások kifizetését miért kötik egy potenciális átalakításhoz, amely vagy megtörténik a jövőben, vagy nem. Több vállalkozást szorít vegetáló üzemmódba a tetemes kórházadósság.

Azt állítják a hazai távközlési társaságok, hogy Ausztriában, Szerbiában és Romániában is azért tudnak jóval alacsonyabb tarifákkal működni, mert itthon viszonylag magas díjakat és közterheket kell fizetniük, írja a Napi. Magyarországon a frekvenciaköltségek és az összes közteher az árbevétel 50 százalékát teszi ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről