Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Beindul a feketézés, tőlünk startol egy új légitársaság, így lehet mégis pálinkát főzni

Vágólapra másolva!
Reggeli lapszemlénk.
Vágólapra másolva!

Nem szűnt meg a bérpálinka-főzés kedvezményezett szabályozási helyzete, írja a Napi a Nemzetgazdasági Minisztériumra hivatkozva. Nem fogják kártalanítani a házi főzőket, mert nem okozott nekik kárt a kormány, a jövedéki adó pedig január óta jelképes, mindössze ezer forint. További adóemeléssel nem kell számolnunk.

Budapesten készítették elő a Dominikai Köztársaságban hamarosan induló Dominican Wings első gépét, tájékoztat a hvg. Az Airbus 320-220 gépet fővárosunkban, az Aeroplexnél készítették fel a feladatra, miután tavaly a Domincan Wings megszerezte az üzemeléshez szükséges engedélyeket. Várhatóan Argentina és a Dominikai Köztársaság között közlekedtet majd charterjáratokat.

Júniustól 9 szzalékra csökken Romániában az áfakulcs, azaz 18 százalékkal alacsonyabb lesz, mint hazánkban. Ez akkora kísértés lesz a feketepiaci akciózáshoz, hogy szinte biztosan rárepülnek a csalók, a határ menti közlekedés miatt pedig egyben próbára teszi az EKÁER-rendszert is, írja a Világgazdaság. Ironikus módon Victor Ponta bejelentése éppen a feketézés visszaszorítását célozza. A közös határ két oldalán kialakuló helyzet így egyben az EKÁER-rendszer új vizsgája is lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről