Ingyen Uber, cselédadó, irdatlan dugó a Nagykörúton

Vágólapra másolva!
Reggeli lapszemlénk.
Vágólapra másolva!

Egész hétvégén díjmentesen adja szolgáltatását az Uber, írja a hvg. A világ egyik legsikeresebb startupja azért akciózik Budapesten, mert így szeretné kifejezni háláját. Pénteken reggel 8-tól vasárnap 23:59-ig 10 darab ingyenes fuvart kínálnak a felhasználóknak a közigazgatási határon és a háromezer forintos viteldíjsávon belül.

2011-ben vezették be Magyarországon a háztartási alkalmazottak utáni kötelező regisztrációs díjat, a befizetés mértéke évről-évre nagyobb, írja a Világgazdaság. Míg a havi 1000 forintos regisztrációs díjból az első évben 5,3 millió forint, 2012-ben ennek több mint duplája (11,2 millió forint), majd 2013-ban 23,4 millió forint folyt be az államkasszába.

Március 22-étől május közepéig villamospótló buszok állnak be a 4-6 villamos helyett az Oktogon és a Széll Kálmán tér között, írja a Portfolio. A BKK külön buszsávot jelöl ki, ami jelentősen lassítja az autós forgalmat, mindkét irányban nehezített haladásra számíthatunk. Aki teheti, ebben a két hónapban ne autóval közelítse meg ezeket a szakaszokat.