Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fontos szinteket tesztel a Telekom

Magyar Telekom 4G bemutató
Vágólapra másolva!
Bizonyára több befektető is megijedt a Magyar Telekom péntek délután látott lejtmenetét követően, ami ráadásul annak fényében sem túl jó jelzés, hogy egy markáns szintről fordult le az árfolyam. Habár azóta egy fontos támasz megállította a csökkenést, nem árt óvatosnak lenni, hiszen a technikai kép további romlása már igazán kedvezőtlen hír volna.
Vágólapra másolva!

Rövid távon nem fest túl fényesen a Magyar Telekom grafikonja, írják legfrissebb elemzésükben a KBC elemzői. A háttérben elsősorban a papír pénteki teljesítménye húzódik, ugyanis délután egy nagyobb eladói hullám következtében az árfolyam letörte a 390 forintos szintet. Ráadásul ezzel egy időben a negyedik negyedéves gyorsjelentés közzététele óta tartó emelkedő trendvonalat is letörte is letörte az árfolyam.

A napi grafikon tanulsága szerint fontos szerep hárul a 380-385 forintos szintekre, ugyanis ha sikerül megtartania az árfolyamot, akkor akár ismételten belekóstolhatna a 400 forintos szintekbe. Persze a négyessel kezdődő szinteken való megragadás sem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen március elején is éppen itt, pontosabban 401 forintnál fulladt ki a hegyment. Utóbbi éppen egybeesik a még 2013-as osztalékfizetés következtében hagyott rés tetejével.

Az árfolyamesésnek köszönhetően már az RSI sem mutat túlvettséget, így a KBC elemzőinek véleménye szerint továbbra is lehet tér az emelkedés előtt. Amennyiben ténylegesen is sikerült 400 forint felett megragadnia a papírnak, úgy továbbra is elérhetőnek tűnik a nemrégiben megfogalmazott 430 forintos technikai alapú célszint.

Magyar Telekom napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Egyelőre egy kisebb megállót láthatunk a Magyar Telekom heti grafikonján, az árfolyam ugyanis lefordult a 200 hetes mozgóátlag közelében váltott irányt. Ezt követően pedig éppen a néhány hete áttört 380 forintos szintig korrigált vissza, ami ahogy korábban is írtuk, éppen egy füles csésze alakzat nyakvonalával esik egybe.

A visszateszt sikeressége esetén még jókora tér mutatkozik az emelkedés előtt, ugyanis a füles csészéből kiindulva akár a 480 forintos szintet is megcsípheti az árfolyam. Ráadásul éppen ezt a forgatókönyvet erősíti a hasonló időszakra visszanyúló emelkedő trendcsatorna is, ami alapján szintén belekóstolhat a 480 forintos szintbe a Magyar Telekom.

Érdemes azonban a negatív forgatókönyvvel is számolni, ebben az esetben ugyanis a 340 forint körül lévő csatornaaljig is visszacsúszhat az árfolyam, ami a jelenlegi szintekhez képest mintegy 11 százalékos zuhanást jelentene.

Magyar Telekom heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Összességében továbbra is pozitívan vélekednek a KBC elemzői a Magyar Telekomról, amely adott esetben akár további jelentős emelkedés előtt is állhat. Ennek ellenére a 400 forintos szintről való lefordulás miatt úgy gondoljuk, hogy érdemes lehet csökkenteni a kockázatot a papírral szemben.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről