Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fáj a farsang a családi költségvetésnek

Bognár Ákos JátékNet webáruház Bognár Ákos JátékNet webáruház
Bognár Ákos, a JátékNet.hu ügyvezetője
Vágólapra másolva!
Ha jelmezt kell kölcsönözni vagy venni a gyereknek, a magyar családok 5000 forintnál húzzák meg a határt, és még ezt is nyögve. Vélhetőleg azért, mert januárban és februárban még mindenkiben túlságosan elevenen él a karácsonyi pénztárcavérzés emléke.
Vágólapra másolva!

A JátékNet.hu felmérésében a válaszadók mindössze 15 százaléka lépné át az ötezres határt, és közülük csak minden ötödik költene 800 forintnál többet gyerekmaskarára. Hogy a szülő béreljen, elkészítse, vagy megvegye a jelmezt, a megkérdezettek felénél erősen a többi változat költségén múlik, további 33 százaléknál pedig közepesen fontos szempont. Ennek ellenére a felmérésben részt vevők 45 százaléka komplett jelmezt vásárol, további 20 százalék pedig a kiegészítőket szerzi be készen.

Bognár Ákos, a JátékNet.hu ügyvezetője Fotó: Bielik István - Origo

Minden évnek megvan a maga sikertematikája, idén a Bogyó és Babóca figurái számítanak menőnek, mondta el Bognár Ákos ügyvezető. Hozzátette, a JátékNet.hu adatai szerint a kész jelmezt vásárlók is a minél olcsóbb megoldásokat keresik, a felhasználók több mint fele a 3000 forint alatti darabokból válogat. A felmérés ugyanakkor arra is rámutatott, hogy nem mindig a nagy kedvencek lesznek a befutók: a megkérdezettek többségénél ugyanis volt már arra példa, hogy a kivitelezés költsége miatt kellett elvetni egy ígéretes jelmezötletet. Minden huszadik családban ez rendszeresen előfordul.

Bognár Ákos elmondta még, hogy a bázishoz képest így is 25-30 százalékos növekedést tapasztaltak jelmezrendelésben és az ehhez kapcsolódó forgalomban. Igaz, ebben szerepet játszik, hogy viszonylag rövid időszakról beszélünk: 2015-ben február 17-én lesz húshagyó kedd, ekkor zárul a farsang.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről