Utcára kerülhetnek a Shrek megalkotói

A DreamWorks Animation (Nasaq) napi árfolyama
Vágólapra másolva!
Nem hivatalos hírek szerint 2 200 dolgozójából több mint 350-től válik meg a Shrek-et és Így neveld a Sárkányodat is jegyző DreamWorks Animation. A vállalat több nagyot bukott film, és sikertelen felvásárlási kísérlet után lépheti meg a drasztikus lépést.
Vágólapra másolva!
  • Kiszivárgott információk szerint, több mint 350 alkalmazottjától válik meg a DreamWorks Animation, ez pedig több mint 15 százalékos leépítést jelent a kaliforniai cég 2 200 dolgozója között.
  • Hiába hozott tavaly több mint 618 millió dollárt az Így neveld a sárkányod folytatása, a leépítést az elmúlt évben bemutatott olyan megbukott filmek teszik szükségessé, mint a Turbó vagy a Madagaszkár pingvinjeinek legújabb része.
  • A vállalat pénzügyi nehézségeit fokozta emellett, hogy sem a Hasbro játékgyártó vállalattal, sem pedig a japán SoftBankkkal nem sikerült megállapodnia egy esetleges felvásárlásról.
  • A sikertelenség hatására vállalat részvényárfolyama 2014-ben 37 százalékot zuhant, ennek ellenére a leépítés hírére a múlt pénteki kereskedés alatt 3,9 százalékot emelkedett a papír.
A DreamWorks Animation (Nasaq) napi árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu