Valami meglepő történt a könyvpiacon

Dumas szakácskönyv
Vágólapra másolva!
A Libri két éve még veszteséges volt, idén szárnyal.
Vágólapra másolva!

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. 9,1 milliárd forintos forgalomra számít az idén, ami 800 millió forinttal haladja meg a tavalyi nettó árbevételét - közölte a cég.

A karácsony előtti öt nap ütni fog

A könyvkereskedő cég forgalma várhatóan már pénteken eléri a 8,4 milliárd forintot, ami 100 millió forinttal haladja meg tavalyi nettó árbevételét. A számukra legforgalmasabb következő öt napban pedig további növekedésre számítanak.

Egymilliárdos forgalomra számít a Libri Budán Forrás: Táfelspicc

A cég tájékoztatása szerint a karácsonyi időszakban a Libri 7700 négyzetméteres raktárterületén több mint duplájára, 250-re emelkedik a háttérmunkát ellátók száma.

Az Allee viszi a prímet

Az országszerte 35 könyvesbolttal rendelkező kft. egyik legforgalmasabb üzlete Budapesten, az Allee bevásárlóközpontban az idénre csaknem egymilliárd forintos forgalomra számít, ebből 300 milliót a karácsonyi szezonban.

A bolthálózat éves szinten 5,9 millió darab termékkel, azaz 12 milliárd forint értékű készlettel dolgozik, ebből 6,2 milliárd forint értékű áru a raktáron, 5,6 millió forintnyi pedig a boltok polcain van.
A vállalat 2012-ben 7,82 milliárd forint árbevételt ért el. Nyeresége 2013-ban 120 millió forint volt, míg 2012-ben 250 millió forint veszteséget könyvelt el.