Több pénzt kap Kövér László hivatala

Recski Emlekpark emlékszobor avatás az országgyülés elnöke, Kövér László és volt miniszterelnök, Boros Péter részvételével Recsken 2014. szeptember 20-án
Recski Emlekpark emlékszobor avatás az országgyülés elnöke, Kövér László és volt miniszterelnök, Boros Péter részvételével Recsken 2014. szeptember 20-án
Vágólapra másolva!
A fűtést is korszerűsítik a Parlamentben.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés Hivatala és őrsége 21 milliárd 420 millió forintból gazdálkodhat 2015-ben, mondta Such György, a hivatal főigazgatója a költségvetési bizottság ülése után. A hivatal büdzséje 75 millió forinttal emelkedik 2014-hez képest. A keret több mint felét személyi juttatások teszik ki, ezek összege félmilliárd forinttal lesz magasabb az ideinél, tájékoztatott a főigazgató. A büdzsé növekedését többek közt a Kossuth téri látogatóközpont és a mélygarázs üzemeltetésével indokolta.

Korszerűsítik a fűtést

Az LMP-s Schmuck Erzsébet a bizottság ülésén azt kérdezte, az Országház és az irodaház felújítására, fűtés-korszerűsítésére miért kell mintegy 1,9 milliárd forintos keretet biztosítani. Such György azt válaszolta, a Parlament fűtési rendszerének korszerűsítése nem húzható tovább, jelenleg ugyanis még a Steindl Imre által tervezett rendszer működik, a műemléki környezetben viszont a felújítás nem lesz egyszerű feladat.

Az Országgyűlés Hivatala a házelnök alá tartozik Forrás: Szabó Gábor

Több az alkalmazott

Schmuck Erzsébet arra is rákérdezett, miért van az, hogy a képviselői juttatások összege mindössze 10 százalékkal csökkent, annak ellenére, hogy számuk csaknem fele a korábbinak. Such György szerint az országgyűlési törvény módosítása értelmében növekedtek a frakciók juttatásai, a frakcióknak, a képviselőknek több alkalmazottja lehet. Emellett iroda- és lakásbérlésre térítés adható.