Egymilliós, szürke autót vesznek a magyarok

használt autó, autópiac
Sem a karcolások rejtegetése, sem az egyéni matrica nem kedvez az adás-vétel sikerének
Vágólapra másolva!
Augusztusban Európa 29 vizsgált országa közül csak kilencben csökkentek az újonnan gyártott autók értékesítése. Átlagosan 2,7 százalékos volt az éves növekedés. A magyarok többsége egymillió forint körül vesz használt autót, a legkedveltebb szín a szürke.
Vágólapra másolva!

Spanyolországban 23 százalékkal, Nagy-Britanniában 9 százalékkal több új autót vettek az emberek tavaly augusztushoz képest. Olaszországban nem változott, Németországban és Franciaországban viszont kevesebben mentek a szalonokba új autóért - közölte a JATO Dynamics piackutató.

Három meglepő adat

Harminc százalékkal nőtt az új autók értékesítése Portugáliában, Görögországban és Írországban is. Magyarországon augusztusban 14,3 százalékkal több új gépkocsit értékesítettek, mint egy évvel korábban.

Főként benzineseket keresnek Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Az autógyártók közül továbbra is a Volkswagen a piacvezető Európában, második helyen van a Ford, harmadik helyen pedig az Opel végzett. Augusztusban is a 9. helyezett Skoda növelte legjobban eladásait, 21,5 százalékos emelkedéssel elérve az 36 ezer 530 eladott autót.

Az egymilliós autók népszerűek

A használtautó értékesítéssel foglalkozó AAA Auto Csoport tapasztalata szerint a vevők többsége 800 ezer és egymillió forint közötti áron vásárol autót, az általuk értékesített használt autók átlagára 1,674 millió forint volt. A legkedveltebb márkák az Opel, a Ford, és a Suzuki volt. A vevők 25 százaléka vesz 2 millió forintnál drágább autót. A vásárlók kétharmada benzines autót keres, dízelest csak az autósok egyharmada választott.