Késő estig számolta az eladott kifliket a NAV

Vágólapra másolva!
  
Vágólapra másolva!

"Külföldi tulajdonú" pékségben tartottak egész napos forgalomszámlást a NAV: a revizorok nyitástól zárásig figyelték az eladások számát és értékét, írja közleményében az adóhatóság. Azt nézték, hogy a pékség alkalmazottai ténylegesen beütnek-e minden tételt a pénztárgépbe.

Nőtt a forgalom

Az adóhatóság szerint a sütödék online pénztárgépei aznap négyszeres forgalmat és két és félszeres bevételt jelentettek, a pékáru pedig elfogyott, mivel a délutáni műszakra – a NAV szerint vélhetően az ellenőrzés miatt – nem jött be dolgozni a pék.

Vizsgálat indult

Az ellenőrök összevetették az adóbevallásokat az online pénztárgéprendszer adataival, és a bevétel eltitkolása vádjával a vállalkozással szemben utólagos adóellenőrzést indítottak.

Folyamatosan veszteséges

A Budapesten két pékséget üzemeltető kft-t azért szúrta ki az adóhatóság, mert a vállalkozás folyamatosan veszteséges volt, bevallásaiban ritkán, minimális összegű fizetendő adót vallott be, "dacára annak, hogy borsos áron forgalmazza a péksüteményeket".

A NAV szerint felháborító

A NAV szerint "különösen felháborító, hogy a tulajdonosoknak nem volt elég az a nyereség, amit a pékáru árán elértek, jövedelmüket még adóeltitkolással is növelni kívánták".