Korábbi pénzügyminiszterek vitatkoznak a magyar a bankszektorról

euro pénz
Vágólapra másolva!
15. alkalommal rendezik meg a HBLF Pénzügyi Csúcstalálkozóját.
Vágólapra másolva!

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) immáron tizenötödik alkalommal rendezi meg a Pénzügyi Csúcstalálkozót. A november 21-i, budapesti konferencia kiemelt témája a régiós és magyar bankszektor helyzete és kihívásai – innen a rendezvény idei címe: „Adjuk a bankot?”.

Ezúttal is sor kerül a pénzügyminiszterek és a jegybankelnökök kerekasztal-beszélgetésére. Nemzetközi vezető elemzők elmondják, hogyan látják a bankszektor helyzetét és a magyar gazdaságot, derül ki a rendezvény programjából.

A bankszektorról fognak vitázni Forrás: AFP/Philippe Huguen

A HBLF missziója az ország fenntartható fejlődésének elősegítése, amely egy erős gazdaság nélkül elképzelhetetlen. 2005-ben azzal a céllal indították útjára a Pénzügyi Csúcstalálkozó sorozatukat, hogy platformot és partnerséget biztosítsanak a politika, a gazdaság és a civil társadalom számára az előremutató gazdasági folyamatok megvitatása érdekében.

A konferencián vezető előadóként vesz részt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Nagy Márton, a jegybank pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója, Bokros Lajos korábbi pénzügyminiszter, a MoMa elnöke, Stumpf István alkotmánybíró, Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnöke és Czakó Borbála, az EY globális igazgatója. Mellettük szintén előadást tart többek között Cséfalvay Zoltán, az OECD Állandó Képviseletének vezetője, Bod Péter Ákos, a jegybank korábbi elnöke, Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár, Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség korábbi elnöke, Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke, Mellár Tamás, a KSH korábbi elnöke, továbbá Békési László, Kupa Mihály és Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszterek.

A rendezvény teljes programját a HBLF honlapján érhetik el.