Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Profitáljunk a DAX lejtmenetéből!

Vágólapra másolva!
Egyszerű kis megrogyásnál erőteljesebbnek tűnnek a problémák a német DAX index körül. A kulcsfontosságú 9000 pontos szint letörését ugyan átmeneti fellélegzés követte, de ez csak az ellenállás visszatesztelésére volt elegendő. Megfelelőnek látjuk a helyzetet egy short pozícióra.
Vágólapra másolva!

Szertefoszlani látszik az elmúlt pár nap optimizmusa a fejlett tőzsdéken. A DAX vaskosabb eséssel nyitotta a hetet, és az amerikai indexek ismét lemorzsolódást mutatnak. Szinte lehetetlen egyik napról a másikra megjósolni a hangulat változásait, de úgy véljük, itt az idő, hogy a középtávú képünknek megfelelően az árfolyamok eséséből profitáló pozíciót nyissunk.

A fejlett piaci indexek közül az egyik leggyengébbnek a német DAX index tűnik, a markáns trendfordító alakzat is felfedezhető a grafikonon, miközben a makrogazdasági környezet rövid távon még negatív képet festhet. Az elmúlt napok óvatos emelkedésének nyomán most valamivel magasabbról nyithatunk eladási pozíciót, viszont ha az index 9000 pont fölé emelkedne, akkor már nem kedvelnénk a pozíciót.

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.

Forrás: Investor.hu, AmiBroker

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről