Főhet a Coca-Cola feje

Coca-Cola napi grafikon
Vágólapra másolva!
Árbevételének visszaeséséről számolt be harmadik negyedéves gyorsjelentésében a világ legnagyobb üdítőipari vállalataként is ismert Coca-Cola Company, ami így komoly fejfájást szerzett a befektetőinek.
Vágólapra másolva!
  • A 11,98 milliárd dolláros árbevétel az egy évvel korábbi 12 milliárd dolláros bázisadatot, illetve a 12,1 milliárd dolláros elemzői konszenzust is alulmúlja. A Coca-Cola elmondása szerint ebben az észak-amerikai értékesítés visszaesése, illetve a lassabb globális növekedési ütem játszott szerepet.
  • Ráadásul a cég nyeresége 14 százalékot zuhant éves alapon, így 2,1 milliárd dolláros profitra tett szert a Coca-Cola Co. a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 2,45 milliárd dollárhoz képest.
  • Ha kiszűrjük az egyszeri tételeket, akkor egy részvényre vetítve 53 centes nyereséget ért el a társaság, ami egybevág az elemzői várakozásokkal.
  • A vállalat mindemellett egy 3 milliárd dolláros költségmegtakarítási programot is bejelentett a következő 5 évre. Igaz, erre igazából már a piac is számított korábban.
  • Nem fogadták túl jól a Coca-Cola Company gyorsjelentését a befektetők, közel 5 százalékos csökkenéssel készül indítani a mai kereskedést a részvény.
  • Ez azt jelenti, hogy nagyjából 41,2 dollár közelében készül indítani a mai kereskedést a részvény. Ez azért sem jó hír, mert egy napja még úgy nézett ki, hogy a 42,5 dolláros támasz nemcsak megtartja az árfolyamát, de ismét nekifuthat a 45 dollár közelében lévő csúcsnak.
A Coca-Cola Company napi grafikonja (NYSE) Forrás: 123rf.com