Megbokrosodott a Teva

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben valósággal szárnyra kaptak az izraeli gyógyszergyártó, a Teva részvényei. Úgy tűnik, Amerikában a bíróság hajlandó meghallgatni a vállalatot a Copaxone nevő készítményének szabadalmával kapcsolatban, vagyis felcsillant a remény, hogy akár hosszabb ideig élvezhet majd védelmet a termék a verseny elől. 
Vágólapra másolva!

Idén igen erősen szerepelnek a Teva papírjai, már 30 százalék körüli felértékelődés mutatkozott a gyógyszergyártó piacán. A napokban a lendület csak még inkább erőt nyert, amiben szerepe volt annak, hogy a vállalat az amerikai bíróság előtt is indítványozhatja majd egyik kulcskészítményének szabadalmi védettség-hosszabbítását.

A Copaxone-ról van szó, amely idén májusban veszítené el a versenytől való védettséget, ami igen érzékenyen érintené a gyógyszercéget. Évente ugyanis a készítmény bevétele 3,2 milliárd dollár, miközben az a vállalat profittermelésének felét adja. Értelemszerűen sokat számítana, ha sikerülne a védettséget 2015 szeptemberig kitolni.

Technikailag egyre közelebb vannak egyébként az ellenállások a részvény előtt, de azért a korábbi csúcsokig még bőven van tér felfele az árfolyam előtt.

A Teva heti árfolyama az amerikai tőzsdén Forrás: TradingView, Investor.hu