1357 fogyasztót kapcsolt ki a Főgáz

Vágólapra másolva!
A tartozásukat rendezőknél néha nem sikerül egy napon belül visszakapcsolni a gázt, folytatódik a rezsicsökkentés, s rengeteg helyen lesz kénytelen a 49 százalékban már állami tulajdonú Főgáz új ügyfélszolgálati irodát nyitni. A MEKH vizsgálódott, a "rezsibiztos" értékelt.
Vágólapra másolva!

Idén március 12-ig 1357 fogyasztónál kapcsolta ki a gázt a Főgáz – derül ki a Magyar Energetikai és Közműszolgáltató Hivatal (MEKH) határozatából. A Főgáz három esetben nem tudta tartani a 24 órás visszakapcsolási határidőt azután, hogy a fogyasztók rendezték az adósságukat. A hivatal ezért nem szabott ki a bírságot, de felszólította a Főgázt, hogy figyeljen a visszakapcsolási határidőre. A MEKH határozatát Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő és ”rezsibiztos” is ismertette.

Súlyos fogyasztóvédelmi hibákat nem, de kisebbeket nagy számban talált az energetikai hivatal a Főgáz működésének átvizsgálásakor – mondta Németh, aki megígérte: a rezsicsökkentés folytatódik, és továbbra is cél egy olyan közműszolgáltató létrehozása, amely közösségi tulajdonban van. Nemzeti érdeknek nevezte, hogy az Európában legolcsóbb energiához jussanak a magyar családok és vállalkozások. A pontatlan számlákat küldő Tigáz hibás gyakorlatával többségében a fogyasztók jártak jól, s a cég vállalta, hogy ezt a többletet nem szedi be, a jogtalanul beszedett összegeket viszont visszafizeti.

A Főgáznak 60 napon belül állandó ügyfélszolgálati irodát kell nyitnia Pécelen illetve Fejér megyében, ügyfélszolgálati fiókirodát pedig Budaörsön, Turán, Gyömrőn, Piliscsabán, Nagymaroson, Nőtincsen, Tiszaföldváron, Pácinon, Tiszalúcon, Nádudvaron, Ófehértón, Nyírbogdányon és Nyírmadán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!