Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szárnyal az FHB

Vágólapra másolva!
A 2012 negyedik negyedévi 1,9 milliárd forintos veszteség után 2013 utolsó három hónapjában 343,6 millió forintos profitot ért el az FHB. A részvény a jelentésre pozitívan reagált, 8 százalékot meghaladó ugrást mutatott be, amivel feledtetni tudja a tegnapi gyenge teljesítményt.
Vágólapra másolva!
  • Tegnap tette közzé negyedik negyedéves eredményét az FHB Bank, ami a portfolio.hu által gyűjtött kételemű elemzői konszenzushoz képest jóval jobb lett. Az elemzők 82 millió forintos nettó profitot vártak, holott a bank 343,6 millió forintos profitot hozott össze az egy évvel korábbi 1,9 milliárd forintos veszteség után.
  • A bank nettó kamatbevétele 5,21 milliárd forint volt, a díj- és jutalékbevétele 1,32 milliárd forintot tett ki. Előbbi 34, utóbbi közel 200 százalékos növekedés jelent.
  • A céltartalékképzés 67 százalékot csökkent éves szinten és kisebb lett, mint amire a megkérdezett két elemzőből számolt konszenzus.
  • A nemfizető hitelek aránya növekedett az FHB-nál a negyedik negyedévben. 20,4 százalékra ugrott a mutató az előző negyedévi 20,1 százalékot követően.
  • A pénteki kereskedés során az egyik legjobban teljesítő papírnak számít az FHB, 8 százalék körüli pluszban jár az egy nappal korábbi hasonló nagyságú esést követően.
  • A részvény egyébként óriási ralit mutatott be az elmúlt hónapok során, decemberben még 400 forint körül mozgott az árfolyama, márciusban pedig már 1000 forint fölött is mozgott. Ebben leginkább az játszott szerepet, hogy a bank pályázot - és később részesedést is szerzett - a Takarékbankban. A befektetők ugyanakkor negatívan reagáltak a hír bejelentésére, hiszen az FHB részesedése mégsem lesz olyan nagy, mint amire többen számítottak.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről