A saját cipőivel sokkol a reklámügynökség

A Young & Rubicam installációja a Mester utcai villamosmegállónál
Vágólapra másolva!
Saját és ismerősök cipőiből készítettek installációt a Young & Rubicam munkatársai, amellyel a magyarországi zsidók gettóba zárásának hetvenedik évfordulójára emlékeznek. Az eredmény sokkoló.
Vágólapra másolva!

A Holokauszt Emlékközpont számára készített installációt a Young & Rubicam. Az ügynökség saját és barátaik cipőivel töltötte meg a citylightot, mely a magyarországi zsidók gettóba zárásának hetvenedik évfordulójára készült (1944. április 16.).

A Young & Rubicam installációja a Mester utcai villamosmegállónál Forrás: Reklámklub

Az alkotás egyszerre szimbolizálja a zsidók cipőinek összegyűjtését, valamint utal Pauer Gyula és Can Togay Cipők a Duna-korzón című műalkotására. Az installáció két héten keresztül látható a 4-es 6-os villamos Mester utcai megállójában, közel a Pávai utcai Holokauszt Emlékközponthoz.

„A mai cipők látványa talán ráébreszt, hogy a történelem nem csak egy száraz adat. És ami sokkal fontosabb, felhívja a figyelmet saját felelősségünkre, hogy nem fordíthatjuk el a fejünket, mert soha többé nem szabad engednünk, hogy ez megtörténjen” – olvasható közleményükben. Nehezen tudok más jelzőt használni rá: szerintem ez egész egyszerűen zseniális.

Baranyi Réka

A cikk eredetileg a Reklámklubon jelent meg.