Izzítsuk a shortokat?

Vágólapra másolva!
Jelentősebb korrekció vette kezdetét az amerikai tőzsdén, a feltörekvő piaci problémák egyre komolyabb hullámokat gerjesztenek az ezekre egyébként jóval immunisabb régiókban is. A piac egészének esését az amerikai kispapírokat tömörítő Russel 2000 index is leköveti, a grafikonon ráadásul kedvező beszállási pont mutatkozik a további esésre játszva. A bankszektorban is jó alkalom lehet short pozíciót felvenni. 
Vágólapra másolva!

A Russel 2000 napi grafikonja szerint elesett a 2012 vége óta tartó emelkedő trendvonal, ezzel együtt ráadásul az index az 50 napos mozgóátlag alá került. Mindezek technikailag további esést vetítenek előre, ráadásul, ha egy short pozícióval piacra lépünk, a stop szintet is közelre, 1150 ponthoz tudjuk elhelyezni.

Lefele ehhez képest nagyobbnak tűnik a tér, hiszen a következő megálló a 200 napos mozgóátlagnak megfelelő 1056 pontos szinteknél lehet. A hozam kockázat arányunk ennek megfelelően bőven 2 feletti.

A Russell 2000 napi grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A hetes grafikon egyelőre nem ennyire meggyőző, de az elgyengülés jelei már itt is mutatkoznak. A trendvonal hamarosan eleshet, az megerősíteni az eladási ötletet.

A Russell 2000 hetes grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hasonlóan jó rövidtávú short lehetőségek mutatkoznak az amerikai bankszektorban is. A Proshares Short Financials ETF egy hosszú ideje kitartó elllenállást jelentő csökkenő trendvonalból lépett ki felfele, maga mögött hagyva az ötven napos mozgóátlagát is.

Szűk stoppal tudunk tehát a piacra belépni, miközben a legközelebbi 22 dolláros ellenállást célozhatjuk meg. Mondani sem kell talán, hogy a hozam-kockázat arányunk megfelelően magasnak tűnik.

A Proshares Short Financials ETF napi grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu