Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Több mint kétszer annyi nő vásárol bónuszos/kuponos oldalakról, mint férfi – derült ki az eNET felméréséből. Különösen igaz ez azokra az oldalakra, ahol utazási kuponokat árulnak.
Vágólapra másolva!

Az ilyen oldalakon a vásárlók 70 százaléka nő, akik leginkább a családi ajánlatok iránt érdeklődnek. Az akciós utazási oldalak ajánlatai többnyire 2 éjszakára szólnak félpanziós ellátással, a nyári szezonban azonban nem ritka a 4 éjszakát magába foglaló akció sem, ám az ajánlatok általában csak két fő számára vehetők igénybe, ekkor a gyerekes családoknak felárat kell fizetniük.

A kuponvásárlók több mint 70 százaléka nő Forrás: Nemaradjle.hu

A kutatásból az is kiderült, hogy az elérhető utazási ajánlatok szinte kivétel nélkül csomagajánlatok, amelyek a szálláshely mellett valamilyen extra szolgáltatást is kínálnak. Ilyen extra lehet például egy kedvezményes masszázskupon, korlátlan wellness használat vagy valamilyen belépőjegy. Emellett természetesen a férfiak is találhatnak számukra kedvező ajánlatokat, mint például egy borvacsorával egybekötött utazást.

Az online értékesített szálláskupon piac forgalma töretlen, 2012-ben például 4 milliárd forintot tett ki Magyarországon. 2013. első három negyedévének belföldi szálláshely értékesítési volumenei alapján a Lealkudtuk.hu, a NeMaradjLe.hu és a maiUtazás.hu volt a három legsikeresebb online kupon/bónusz szálláshely értékesítő weboldal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről