Ütik az UniCredit részvényeit

Vágólapra másolva!
Tetemes mínuszban mozog az UniCredit árfolyama, vélhetően amiatt, hogy a pénzintézet vezérigazgatója tegnap lehűtötte a kedélyeket, mivel a gyenge harmadik negyedéves eredmények megismétlődésére számítanak a negyedik negyedévben. 
Vágólapra másolva!

Már 4,6 százalékot zuhant a legnagyobb olasz banknak, az UniCreditnek árfolyama, melynek esését az 50-napos mozgóátlag és az 5,2 eurónál húzódó támasz-szint állította meg. Nincsenek tehát jó formában a legnagyobb olasz bank részvényei, melynek hátterében az alábbi okok húzódhatnak meg:

  • A pénzintézet rendkívül gyenge negyedéven van túl a gyorsjelentése szerint, kifejezetten az olasz piac pocsék teljesítménye miatt.
  • Federico Ghizzoni vezérigazgató szerint a negyedik negyedévben sem várható javulás, és akkori eredményeik nagyjából meg fognak egyezni a harmadik negyedéves eredményekkel.
  • Ghizzoni közölte, a nem-teljesítő hitelek további növekedésére számítanak a következő hónapokban Olaszországban, ahol a hitelezési kockázatok továbbra is magasak maradnak. Emiatt arra számítanak, hogy az olasz jegybank még nagyobb tartalékok képzését írhatja elő a rossz hitelekre az olasz bankok számára.
  • Múlt héten Ignazio Visco, az EKB kormányzótanácsának a tagja.jelentette ki, hogy Olaszországban valószínűleg még nagyobb leírásokra kényszerülhetnek a nem-teljesítő hiteleken az olasz bankok.
UniCredit árfolyama (Milánó) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Korábbi cikkek: