Új designt kapott a Facebook like

Szerdától új dizájnt kap a Like gomb a Facebookon
Vágólapra másolva!
Szerdától új dizájn várja a lájkolni vágyókat a Facebookon. Elbúcsúzhatunk a felfelé mutató hüvelykujjtól. Dislike gomb továbbra sem lesz.
Vágólapra másolva!

A Facebook stratégiájának nagyon fontos része a like és a megosztás gomb, a forgalom jelentős része ezeknek a funkcióknak köszönhető.

Szerdától új dizájnt kap a Like gomb a Facebookon Forrás: Reklámklub

A like gombot 2010-ben mutatta be a közösségi oldal, mára már 7,5 millió oldalon jelenik meg, és naponta 22 milliárdszor látják az internetezők. Most mind a like, mind a megosztás gombot újraformálták és fokozatosan (néhány hét alatt befejezve az átalakulást) vezetik be a különböző oldalakon. Az oldalakon automatikusan frissülnek majd a gombok, az oldal tulajdonosának semmit nem kell tennie annak érdekében, hogy az új dizájn várja a látogatókat.

Az új design megjelenését szerdán jelentette be a Facebook. A változásra több szempontból is szükség volt. Az új gomb tervezője, Hugo van Heuven szerint szerették volna, ha a like még feltűnőbb és szebb lenne, és szerették volna még inkább összhangba hozni az egész Facebook arculatával. Illetve nyilvánvalóan úgy kellett kialakítani a gombot, hogy a különböző nyelvi változatoknál se essen szét a konstrukció.

A legfeltűnőbb változás, hogy mindennek érdekében a logóból eltűnt a felfelé mutató hüvelykujj, helyette kék színű háttéren egy F betű és a like felirat jelenik meg. A legfontosabb döntés természetesen a színhez kapcsolódott. A csapat próbálkozott szürke, fekete, és természetesen kék gombokkal is. A tesztelés során beigazolódott, hogy a kék szín eredményezi a legtöbb kattintást és megosztást, megint csak bebizonyítva a márka színének erejét.

Baranyi Réka

A cikk eredetileg a Reklámklubon jelent meg