Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Még idén bővül a tatabányai Samnina-SCI

Vágólapra másolva!
Tatabányán december végéig félmilliárd forintos beruházással bővíti termelését az amerikai tulajdonú Sanmina-SCI, tájékoztatta a társaság vezérigazgatója, Hoffmann Károly az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A Samnina-SCI elektronikai bérgyártást végez, mobiltelefon hálózatok telefonközpontjainak komplett részegységeit készítik, valamint autógyártók számára állítanak elő a járművek komputereiben és multimédiás egységeiben alkalmazott elektronikai paneleket. Pillanatnyilag közel 1100 ember keresi itt a kenyerét Tatabányán. Számos villamosmérnököt alkalmaznak, a dolgozók egyharmada szellemi munkakört tölt be. A vállalat foglakozik továbbá orvosi képalkotó műszerek, MRI-k és CT-k szervizelésével, valamint a mobiltelefonok központjaiban használt egységek javításával.

A vezérigazgató elmondta, mivel a telekommunikációs berendezések iránti kereslet egyre növekszik, új gyártósort állítanak üzembe, valamint modernizálnak egy meglévő gyártósort, az épületen pedig gépészeti munkákat végeznek. A beruházáshoz 20 százalékos pályázati támogatást nyertek el uniós és magyar forrásokból. Hoffmann Károly hozzátette, az elektronikai bérgyártás sajátosságai miatt fél évre tervezhetnek előre, 2014-re lassú, folyamatos bővülést várnak. A társaság az elmúlt három évben két és félszeresére növelte árbevételét, 2013-ban közel 50 milliárd forintra számítanak.

A vállalat 1997-ben nyitotta meg első üzemét Tatabányán, az 1-es út és az autópálya lejáró közvetlen közelében. A zöldmezős beruházásként épült, 10 000 négyzetméteres csarnokot három év múlva egy hasonló méretű épülettel bővítették, majd 2006-ban megvásárolták egy üresen álló számítógépgyártó üzemet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről