Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde zárva tartása ellenére a világ meghatározó piacain ma is zavartalanul folyik a kereskedés. Ide sorolható a forint piaca is, ráadásul a hazai fizetőeszköz ma tovább folytatta gyengülését az euróval szemben.
Vágólapra másolva!

Ma sem állt le az élet a világ meghatározó tőzsdéin, a BÉT zárva tartása ellenére ugyanis a nagyobb parkettek ma is tárt karokkal várják a befektetőket. Valamint arról sem érdemes megfeledkezni, hogy eközben zavartalanul folyik a forint adás-vétele. A hazai fizetőeszköz ma sem fogott ki jó napot, ugyanis az euróval szemben folytatta gyengülését, a reggeli 295 alatti szintekről délutánra már 296,7-ig emelkedett az árfolyam.

A főbb európai részvényindexek kora délutánig a negatív tartományban mozgolódtak. Egyedül a brit FTSE100 számít kivételnek kisebb pluszával, amiben nagy szerepe van a Vodafone jó teljesítményének. Mindez annak tudható be, hogy a Bloomberg értesülései szerint az amerikai AT&T felvásárlási ajánlat tételét fontolgatja a cégre, amivel a világ legnagyobb árbevételű telekommunikációs vállalata jönne létre. A hírre közel 3 százalékos pluszba lendült a részvény árfolyama.

Eközben a főbb amerikai indexek kisebb emelkedéssel indították a napot. Úgy néz ki, hogy újra talpra állhat a tengerentúli napenergia szektor, melynek egyik jeles képviselője, a First Solar tegnap piaczárás után tette közzé negyedéves számait. 2,28 dolláros egy részvényre jutó eredményével jókora meglepetést okozott az elemzőknek, akik több mint 50 százalékkal alacsonyabb profitra számítottak. Ennek megfelelően a részvény már 15 százalékos ralit mutatott be.

Jó napot fogott ki a Tesla is, az elektromos autókgyártó ugyanis az USA 25 leggazdagabb területe közül 8-ban a legtöbb autót adta el októberben az Edmunds.com adatai szerint. 1,5 százalékos pluszt tudott ennek következtében felmutatni a Tesla, a Ford 0,6 százalékos csökkenésével szemben. Utóbbi habár 14 százalékos forgalombővülésről számolt be októberben, mégsem tudta teljesíteni a várakozásokat.