Mire figyeljünk a következő hónapokban?

Vágólapra másolva!
A Crédit Suisse stratégája négy olyan makrogazdasági trendet határozott meg, amelyek kihatnak a globális piacokra. A folyamatok lényege, hogy az amerikai piacokat el kell kezdeni alulsúlyozni, mivel szerinte gyengébben fognak teljesíteni, mint a globális eszközök.
Vágólapra másolva!

A Crédit Suisse stratégája, Andrew Garthwaite négy olyan makrotrendet nevezett meg legfrissebb elemzésében, amire a befektetőknek érdemes lesz odafigyelniük:

  • gyorsul éves szinten a globális GDP növekedése az elmúlt három év során először;
  • csökken a makrogazdasági bizonytalanság, az USA-ban csökkenhet a költségvetési hiány, Európa kezd talpra állni és az európai bankok tőkeáttételének visszaesése lassul;
  • a fejlődő piacokon a fellendülés ugyanakkor nem lesz olyan gyors, mint amire korábban számítottak, a fejlett piacok erősebbek maradhatnak, ez leginkább a fejlődő piacok nyersanyagkitettsége miatt következhet be, illetve ezekben az országokban lévő magas magánszektorbeli eladósodottság miatt;
  • a kötvényhozamok folytathatják emelkedésüket, az amerikai 10 éves kötvényhozam 2014 második negyedévében 3,1 százalék körüli szintre emelkedhet a jelenlegi 2,56 százalékról.

Ezek alapján jogos kérdés lehet, hogy mit várjunk a piacoktól?

A Crédit Suisse szerint az amerikai részvényeket a globális piacokhoz képest alul kell súlyozni (vagy legalábbis olyan amerikai papírokat érdemes tartani, aminek magas a globális piacok felé a kitettsége). A részvényeket viszont kedvelik, ameddig a 10 éves amerikai kötvényhozam el nem éri 3,5 százalékos szintet.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu