Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hackathon-in-a-Box: startuposdit játszottak a hétvégén

Vágólapra másolva!
Idén ötödik alkalommal dobták be magukat az egyetemisták, és mutatták meg, mivel tudnák gazdagítani a startup-piacot, hogyan kapcsolódnának be az applikáció-gyártásba.
Vágólapra másolva!

A Hackathon-in-a-box ötletverseny közvetlen célja, hogy az egyetemeken megteremtődjék a magyar startup cégek utánpótlása, illetve hogy sikeres vállalkozóként itthon maradjanak, illetve hazatérjenek a fiatalok. „A verseny idén ötödik alkalommal mutatta meg, hogy a magyar egyetemeken feltáratlan kincsek rejtőznek. A megszülető ötletek egy része – a versenyen elsajátított módszerekkel – projektként tovább működik. Az eddigi sikeresek közül akad már nemzetközileg is elismert ötlet, illetve olyan is, amely már sikeres vállalkozásként bizonyított. A verseny támogatói között kockázati tőketársaságok, az inkubátorok, illetve az innovációban érdekelt vállalatok is megjelennek” – hangsúlyozta Turcsán Tamás, a Hackathon-in-a-Box alapítója.

A Hackathon-in-a- Box többek közt arra világít rá, hogy a kiváló ötlet nélkülözhetetlen, de nem elég: kiváló csapat híján a startupoknak csak elenyésző hányada éri meg a második születésnapját. A kétnapos rendezvény helyszíne a BME Demola Innovációs Labor volt, a résztvevő, zömmel BME-s és corvinusos hallgatók befutott startup-alapítók és mentorok társaságában tehették próbára a kreativitásukat.

Az ötletverseny első díját egy fesztiválokra fejlesztett applikáció, a SmartFest vitte el. Azok tudhatják majd szeretni, akik egy fesztiválon a barátaikat szeretnék megtalálni. A második helyet egy gyermekeknek szóló képességfejlesztő alkalmazás, a Palánta kapta. Ötletgazdája, Láda Ágnes korai fejlesztő szakemberként régóta keresi egy ilyen program elkészítésének lehetőségeit. A harmadik díjat egy kisközösségeket megszólító alkalmazás terve, a Miutcánk.hu nyerte. A győztesek egy-egy HP sleekbookkal tértek haza a NotebookSpecialista.hu jóvoltából, és jegyeket nyertek a régió legnagyobb startup versenyére, a bécsi Pioneers Fesztiválra.

A szervezők idén még két versenyt terveznek, jövőre pedig egy nagy nemzetközi hackathon sorozatot a CEU-val együttműködve. Ezen a versenyen majd a legjobb hazai hackathon versenyzők dolgozhatnak együtt a külföldi ötletgazdákkal, a tervekben szereplő budapesti rendezvényen született ötleteken, határokon átívelő projekteket megalapozva. A Hackathon-in-a- Box hétvégi rendezvényének támogatói a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Corvinus Tőkealap, a Ustream.tv, a Kairos Capital, a Microsoft, a Seetechnology, a Rocketside, a Pioneers Fesztivál, a Magyar Startup Közösség, a ThePitch.hu, a MM Klaszter, a Spinoff Klub, a Startup Underground, a MyConcept.hu, az Aarenson Consulting, a Compleo Consulting, az MTA-SZTAKI, a HP, és a Notebookspecialista.hu.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről