Felvásárolnák az Egist

Vágólapra másolva!
28 000 forintos ajánlatot tesz az Egis nagytulajdonosa a hazai gyógyszergyártó általa még nem birtokolt részvényeire. Az Egis kereskedését keddre felfüggesztették, szerdán engedi vissza a BÉT a parkettre.Forrás: 123rf.com 
Vágólapra másolva!

8:37 - Nagytulajdonosa felvásárolná az Egist

Az Egis bejelentése szerint a mai napon kézhez kapta a Servier-csoport 100 százalékos leányvállalata, az Arts et Techniques du Progrès önkéntes nyilvános vételi ajánlatát, amelyben az 28 000 forintos részvényenkénti vételáron készpénzes ajánlatot tesz az Egis valamennyi, általa még nem
tulajdonolt részvényének megvásárlására. Az ajánlattevőjelenleg az Egis részvényeinek mintegy 51 százalékát birtokolja.

Az Egis e tárgyban igazgatósági ülést hív össze, amelyen az Igazgatóság megvitatja és határozatba foglalja az ajánlattal kapcsolatos álláspontját.

Az Egis a BÉT honlapján keresztül közzétette az ajánlatot, valamint az ahhoz kapcsolódó működési tervet és a gazdasági tevékenységről szóló jelentést. Az Egis felhívta a részvényesek figyelmét, hogy az Ajánlat jóváhagyásra a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete részére benyújtásra került, azonban a Felügyelet azt még nem hagyta jóvá. A jóváhagyást követően legalább 30 nap áll majd a részvényesek rendelkezésére, hogy elfogadják az ajánlatot, a pontos határidőkről a részvényesek az ajánlat felügyeleti jóváhagyását követően kapnak majd tájékoztatást..

A Servier kedden délután 15 órakor tart élő internetes tájékoztatót a befektetők számára, ahol Pascal Touchon, a Servier Csoport üzletfejlesztési igazgatója tájékoztatja a résztvevőket az ajánlat részleteiről. Az élő internetes közvetítés ezen a címen érhető majd el.

A Servier egy független, magántulajdonban lévő, kutatás-központú gyógyszeripari vállalatcsoport, amely a világ 140 országában több mint 22 000 munkavállalót foglalkoztat, közülük 3000-en a kutatás-fejlesztés területén dolgoznak. Az alapítványi formában működő szervezet elkötelezett a folyamatos kutatás iránt, árbevétele jelentős részét a kutatásfejlesztésbe forgatja vissza - írja az Egis közleményében. A Servier által kiadott közlemény szerint az Egis a cégcsoport egyetlen tőzsdén jegyzett tagja.

8:35 - Felfüggesztették az Egist

A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója az Egis törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését a 2013. szeptember 24-i tőzsdenapon a kereskedés kezdetétől a tőzsdenap hátralevőrészére felfüggeszti.

Az Egis árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén

Forrás: Investor.hu

A Servier Csoport befektetési banki tanácsadója és a vételi ajánlat lebonyolítója a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe. Az Investor.hu tartalmát a KBC Securities Magyarországi Fióktelepének elemzői készítik.