Két év után újra bővült a francia autópiac!

Vágólapra másolva!
Kiváló autópiaci adat érkezett ma Franciaországból, az Autógyártók Szövetsége szerint ugyanis hosszú hónapok után végre először tudott növekedni a francia autóeladások száma, 0,9 százalékkal éves alapon. Csalóka lehet azonban a kép, hiszen az előző hónapban egyel több hétköznap volt, mint egy évvel ezelőtt, ami torzítja az összképet, de kétségtelenül jól érzékelteti, hogy lassan enyhülhetnek az európai autógyártók problémái.
Vágólapra másolva!

Kedvező adat Franciaországból

Kiváló értékesítési adat látott napvilágot a francia autópiacról, az elmúlt években folyamatosan hanyatló piac ugyanis 0,9 százalékos növekedést tudott elérni júliusban, derült ki a Francia Autószövetség által kiadott jelentésből. Ezzel pedig folytatja a piac a tavaly év vége óta látott kedvező trendet, amikor is még 20 százalékos volt az éves visszaesés mértéke.

Forrás: Investor.hu

Francois Roudier, a szervezet szóvivője szerint ezek kétségtelenül egyértelmű jelek arra vonatkozóan, hogy a recesszió által az egyik legjobban sújtott francia piac is a kilábalás útján van, hozzátéve, hogy a nagy gyártók által piacra dobott új modellek is sokat segítettek júliusban. Nem szabad viszont azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy idén júliusban egyel több napja volt az autókereskedőknek arra, hogy a értékesítsék a járműveket, hiszen tavaly egyel több vasárnap volt a hónapban.

Mi a helyzet a gyártókkal?

Ami a gyártókat illeti, a Peugeot 0,9 százalékkal növelte értékesítését az országban, míg a Renault 4,7 százalékkal tudott több autót eladni júliusban, különösen a Dacia eladásoknak köszönhetően. Legjobban a Toyota eladások emelkedtek, 24 százalékkal, de a BMW sem panaszkodhat, hiszen 8,8 százalékos növekedést ért el a gyártó. Szenvedett viszont a Mercedes, ahol továbbra is vita tárgyát képezik egyes típusok légkondicionáló berendezései, ezért pedig a hatóságok egyelőre tiltják ezen típusok értékesítését.

Az európai autógyártók a hírre nem váltottak óriási pluszokba részvénypiacon, vélhetően azért, mert a naptárhatás nélkül aligha tudott volna erősödni a francia autópiac. Mindenesetre a trend látható, a kétszámjegyű visszaesésektől már vélhetően nem kell tartani a Francia Autószövetség szerint sem, akik 8 százalékos éves visszaesést prognosztizálnak 2013-ra.