Meghódítaná a HP az okostelefon-piacot

Vágólapra másolva!
Ismét megjelenne a Hewlett-Packard az okostelefon-piacon, állítja a cég egyik felső vezetője. Bár a pontos részletek egyelőre nem ismertek, a HP szerint még nem késő kihasználni a piac által nyújtott nagy növekedési lehetőségeket, amit a felhasználóknak nyújtott különleges élménnyel érne el a HP.
Vágólapra másolva!

Visszatérne az okostelefon-piacra a Hewlett-Packard a jövőben, derült ki a cég egyik vezetőjének, Yam Su Yinnek a The Indian Expressnek adott interjújából. A vezető hangsúlyozta, a HP jelenleg több területre is kiemelten fókuszál, így a táblagépekre és a laptopokra is, ám a kérdésre válaszolva elárulta, hogy egy saját fejlesztésű okostelefon is terítéken van. Mivel pontosabb információk még nem láttak napvilágot ezért az esetleges bemutatás dátumát is homály övezi.

A HP korábban már próbálkozott az okostelefon-piacra való behatolással, akkor a Palmot vásárolták meg 1,2 milliárd dollárért. A WebOS-re épített koncepció azonban csúfos kudarcot vallott, a HP ugyanis a komplett fejlesztések leállítására kényszerült azok sikertelensége miatt. Később pedig a nyílt forráskódúvá változtatott rendszert az LG vásárolta meg, amivel úgy tűnt, a HP lekerül az okostelefon-piac térképéről.

Kérdéses viszont, hogy milyen mértékben lenne képes felkerülni a HP arra a bizonyos "térképre", az okostelefonok-piacát ugyanis egyértelműen a Samsung és az Apple dominanciája jellemzi. Ettől függetlenül az IDC adatai alapján idén először haladhatja meg az okostelefon-értékesítések száma a hagyományos telefonokét, tehát a szegmensben még van növekedés, amiből Yam Su Yin szerint még "nem késő" kivenni a részesedést. A vezető pedig sietve igyekezett leszögezni, hogy a HP főleg olyan okostelefonokkal rukkolna majd elő, ami különleges élményben részesíti a felhasználót. Bár feltehetően nem "ócskavasat" dob majd a piacra a HP, a kijelentés erősen marketing-szagúnak tekinthető, érdemes lehet megvárni a pontosabb részleteket.

A Hewlett-Packard árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo