Vágólapra másolva!
Újabb részvény visszavásárlási programot jelentett be pénteken Amerika legnagyobb telekomcége, az AT&T. A társaság a most kifutó 300 millió darabos program után egy szintén ekkora méretű visszavásárlást indít. A csütörtöki záróárral számolva nagyjából 11 milliárd dollárt költ el erre a vállalat, bár az igazgatóság jelezte, hogy a végrehajtás a korábbinál némileg lassabb lesz.
Vágólapra másolva!

Pozitív meglepetéssel rukkolt elő pénteken az AT&T amerikai telekomcég igazgatósága a tulajdonosok számára. 300 millió darabos részvény visszavásárlási programot indít a vállalat, miután a jelenleg futó, ugyanekkora méretű program kifut. A 2012 júliusában életre keltett vásárlásokból még 61 millió darab van hátra, amint ez véget ér, kezdődhet az újabb.

A társaság vezetősége azonban jelezte, hogy a tavalyi programhoz képest lassabban fogják a részvények megvásárlását végrehajtani, kicsit csökkentenek a sebességen. Az elmúlt évben rendületlenül vette az AT&T a saját részvényeket, összesen 539 millió darabot, mely a piacon lévő részvények 9 százalékát jelenti nagyjából.

Mint ismeretes a társaság novemberben jelentette be, hogy 14 milliárd dollárral növeli meg a beruházási tervét, melyet a következő három évben akar a vállalat végrehajtani. A cég főként a mobil hálózatait akarja fejleszteni, valamint az internet sebességét, amit az ügyfelei számára nyújt. A társaság ekkor jelentette be, hogy a negyedéves osztalékfizetését részvényenként 2,3 százalékkal, 45 centre emeli. Az AT&T-nek egyébként ez volt a sorozatban a huszonkilencedik év, amikor meg tudta emelni a részvényesek számára történő kifizetést.