Kivonul Magyarországról a Chéque Déjeuner

Vágólapra másolva!
Hétfőn úgy döntöttek a francia tulajdonosok, hogy megszüntetik a társaság magyarországi tevékenységét. A Chéque Déjeuner utalványait május 31-ig lehet beváltani.
Vágólapra másolva!

Jelezték az olvasók, hogy nem tudnak utalványokat rendelni a Le Chéque Déjeuner Kft. honlapján - írta hírlevelében Fata László, a Cafeteria Trend magazin szerkesztője.

Hírlevelében azt írta, úgy tájékoztatta a francia tulajdonú utalványkibocsátó társaság, hogy hétfőn döntött a tulajdonos, hogy megszüntetik tevékenységüket Magyarországon.

Ennek következménye, hogy elkezdik felbontani az elfogadói szerződéseket. Fata László úgy értesült, hogy az utalványokat május 31-ig lehet beváltani. Érdemes ezek alapján visszaváltani az utalványokat, vagy kiadni azokat a dolgozóknak azzal, hogy május végéig használják fel őket.

A kormány 2012-re teljesen átalakította az utalványpiacot. Melegétkezésre szolgál a Széchenyi Pihenőkártya vendéglátásra való alszámlája, hideg- és melegételt pedig az Erzsébet-utalvánnyal lehet fizetni. Az állam egyedül a Nemzeti Üdülési Szolgálat utalványait engedélyezte a piacon.

Mivel az étkezésre szolgáló utalványok a legnépszerűbbek a dolgozók között, a korábban a piacot uraló három nagy francia vállalat (a Chéque Déjeuner mellett az Edenred és a Sodexo) óriásit bukott az átalakításokkal.