E-Star: bankhitelt törlesztett az ESCO

Vágólapra másolva!
Az E-Star ESCO törlesztette a Raiffaisen Bankkal szemben fennálló tartozásának egy részét. A tegnap esti bejelentés szerint nagyjából 100 millió forintot fizetett vissza a banknak az E-Star leánycége, míg a fennmaradó banki tartozásokat névértéken megvásárolta az E-Star Polska.
Vágólapra másolva!

Az E-Star ESCO kb. 100 millió forint összeget megfizetett azon tartozásából, amelyet bankhitel formájában korábban a Raiffeisen Bank Zrt. követelt tőle. A fentiekre tekintettel a Táraság kezesség jogcímén fennálló kötelezettsége ugyanekkora összeggel csökkent.

A Társaság, kapcsolt vállalkozása, az E-Star POLSKA tájékoztatása alapján értesíti továbbá tisztelt Befektetőit, hogy az E-Star POLSKA névértéken megvásárolta a Tartozás fennmaradó részét.

A tranzakció az E-Star Cégcsoport korábban megkezdett hitel restrukturálásának újabb lépése, melynek következtében a korábbi, 4,5 mrd forint összeget elérő magyarországi banki hitelállomány mára 80 millió forintra csökkent. A fenti egy újabb fontos lépés annak irányába, hogy a Társaság egy esetleges csődegyezséget követően eredményesen, biztos alapokon működjön tovább.