Ryanair-küldöttség alkudozik a reptérrel

Vágólapra másolva!
Az összes külföldi repülőtér jóváhagyta a Ryanair le- és felszállási jogát a pénteken bejelentett 26 új úti cél közül, így már csak a Budapest Airporton múlik, hogy a következő hónapokban valóban elindulhatnak-e a légitársaság új budapesti járatai - tette közzé honlapján a Ryanair hétfőn este.
Vágólapra másolva!

A közleményben a Ryanair azt állítja, hogy ismételt levelek és telefonhívások ellenére sem kapott még ajánlatára választ a Budapest Airport (BA) Zrt. vezetőitől. A közlemény "sajnálatosnak és aggasztónak" nevezi a reptér "késlekedését". A cég azt is közölte, hogy kedden a menedzsment tagjai közül többen a magyar fővárosba utaznak, hogy megegyezzenek a feltételekről.

"Nem igaz, hogy a Budapest Airport Zrt. nem válaszolt volna az ajánlatra, intenzív telefon- és levélváltások voltak a két cég között, a tárgyalások jelenleg is folynak" - mondta az [origo] megkeresésére Hardy Mihály, a BA Zrt. kommunikációs igazgatója, megerősítve, hogy az ír cég küldöttsége valóban megérkezett kedden. "Minden légitársaságot egyformán kezelünk" - tette hozzá.

Mint az [origo] hétfőn megírta, a Ryanair jelenleg úgy árul jegyeket azokra a járatokra, amelyeket a Malév leállása után, múlt pénteken jelentett be, hogy közülük még egyik sem tekinthető biztosnak, ehhez hiányzik ugyanis a megállapodás a budapesti repülőtérrel.

Egy, a BA Zrt.-nél dolgozó, neve elhallgatását kérő forrásunk szerint a megegyezés azért nem született még meg, mert a Ryanair a Malév kiesése nyomán kialakult helyzetet kihasználni próbálva nagy kedvezményeket akar kicsikarni a reptértől. A Ryanair-közlemény egyik mondata - "Kár lenne, ha a repülőtér magas díjai és lassú reagálása késleltetné" a vállalat terveit - is arra utal, hogy a költségek fontos részét képezik a tárgyalásoknak. 2010-ben a Ryanair éppen arra hivatkozva vonult ki Budapestről, hogy a reptér nem volt hajlandó csökkenteni a díjait.