Felvásárlásokkal növekszik a Waberer's

Vágólapra másolva!
A nemzetközi logisztikai vállalat megduplázná az árbevételét, ezért kis- és közepes magyarországi és régiós fuvarozó vállalkozásokat vásárolna fel. A magyar Transpont Hungária Kft.-ben már részesedést is szerzett.
Vágólapra másolva!

A Waberer's International Zrt. logisztikai vállalat árbevételének megduplázását tervezi középtávon. A cég csütörtöki közleményében kiemeli, hogy alapítása óta mintegy 30 fuvarozó vállalatot olvasztott magába, kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredménye (EBITDA) évente átlagosan 15-20 százalékkal javul, és árbevétele is tartósan 10 százalék feletti növekedést mutat. Wáberer György elnök-vezérigazgató a cég árbevételének akár felvásárlások révén történő megduplázását tervezi. A célkeresztben kis- és közepes magyarországi, illetve régiós fuvarozó vállalkozások állnak.

Az idei első tranzakció már le is zárult, és a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is megérkezett. A Waberer's International Zrt. 51 százalékos részesedést szerzett egy magyar tulajdonban lévő nemzetközi fuvarozási vállalkozásban, a Transpont Hungária Kft.-ben. Ez a társaság 2011-ben 2,2 milliárd forint árbevételt ért el, amivel csaknem megduplázta egy évvel korábbi teljesítményét. A cég hetven EUR5-ös motorral meghajtott szerelvénye 2011-ben több mint 10 millió kilométert tett meg egységrakománnyal és szárazáruval rakottan Európa útjain.

A Waberer's International Zrt. több országban is bővíti a flottáját is 100 szerelvénnyel, és 250 gépkocsivezetőt is felvesznek. A növekedési stratégiában kiemelt szerepe van a szolgáltatás minőségét és az operáció hatékonyságát növelő informatikai és telematikai rendszerek frissítésének.

A Waberer's International Zrt. Kelet-Közép-Európa piacvezető logisztikai vállalata, Európa hatodik legnagyobb közúti fuvarozó társasága. 2.500 kamionszerelvényből álló flottája évente 250 ezer komplett rakományt 330 millió kilométer futásteljesítmény mellett juttat el Európa országaiba. A Waberer's International értékesítési árbevétele 2011-ben 373 millió euró volt.