Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyarországra is jutott a festett húsból

Vágólapra másolva!
Magyar nagykereskedőnél bukkant fel az a marhává hamisított sertéshús, amelyet korábban Svédországban és Szlovákiában találtak az ottani hatóságok. Hogy hova kerülhetett belőle még, egyelőre vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Nem csak Svédországba adott el a Filetto Kft. színezett sertéshúst, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy magyarországi nagykereskedőnél is talált hasonló hamisítványt - írta keddi a Magyar Nemzet.

A Nébih a Filetto Kft. szállítási dokumentumai alapján ellenőrzött egy magyar nagykereskedőt, ahol marhának feltüntetett sertésszeleteket talált. A minták vizsgálata még tart, ezért a hivatal részleteket nem közölt.

Annak felderítéséhez, hogy a lengyel származásúnak feltüntetett termékből hova kerülhetett még szállítmány, a kft. dokumentumait kell ellenőriznie a hatóságnak. A dokumentumokat az adóhatóságtól kell beszereznie a Nébihnek, mert a cég teljes körű adóügyi ellenőrzése van folyamatban.

A svéd hatóságok által korábban lefoglalt, élelmiszer-festékkel marhává hamisított sertéshúst a forgalmazó Filetto Kft. állítólag egy lengyel vágóhídtól vásárolta, de a lengyel hatóság egyelőre nem válaszolt a Nébih megkeresésére - írta a Magyar Nemzet.

A svéd eset után Szlovákiában is találtak magyar eredetű színezett sertéshúst.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről