Ezer ember maradhat állás nélkül a Bricostore kivonulása miatt

Vágólapra másolva!
December 31-ig bezárja összes magyarországi üzletét a Bricostore barkácsáruházlánc - jelentette be az bezárás miatt érintett szakszervezet vezetője. A lánc kivonulása miatt akár 1000 ember is elvesztheti az állását.
Vágólapra másolva!

Az év végéig kivonul Magyarországról a Bricostore barkácsáruházlánc - jelentette be Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke csütörtökön. A kivonulás miatt a szakszervezeti vezető szerint legalább ezren veszíthetik el munkahelyüket.

Sáling József azt mondta, hogy szerdán kereste meg őket a francia tulajdonú áruházlánc vezetősége az üzletek bezárásának hírével. Hozzátette: a korábbi tervek szerint már november végén bezártak volna a Bricostore üzletek, de a dátumot kitolták az év végéig.

A Bricostore honlapján elérhető információk szerint a magyarországi BricoStore cégcsoport tulajdonosai a francia Bricostore Holding S.A.S. A vállalat 1997-ben telepedett meg Magyarországon, jelenleg kilenc áruházat működtet Törökbálinton, Győrben, Budakalászon, Fóton, Soroksáron, Székesfehérváron, Csömörön, Szekszárdon, valamint Miskolcon.

A cég legújabb, miskolci áruháza 2007 decemberében nyílt meg, azóta nem nyitott új áruházat Magyarországon a lánc. A céginformációs adatok szerint a kft. vesztesége 2009 óta folyamatosan nőtt: 2009-ben több mint 740 millió, a következő évben 1,6 milliárd, majd 2011-ben már csaknem 2,2 milliárd forintos mínuszt könyvelt el.

A Bricostore Hungária Barkácsáruház Kereskedelmi Kft. a céginfó adatai szerint 670 munkavállalót foglalkoztat. A Bricostore, honlapja szerint további két céggel, a Bricostore Hungária Beszerzési Kft.-vel. és a Bricostore Hungária Ingatlan Kft.-vel van jelen Magyarországon.