Vágólapra másolva!
A várakozásoknál kismértékben gyengébb lett a harmadik negyedéves amerikai GDP adat második felülvizsgálata. Az elemzők 2,8 százalékos növekedést prognosztizáltak, mellyel szemben a tényadat 2,7 százalékos növekedést mutatott. Ez az érték még mindig magasabb az adat első megjelenésekori 2 százalékos növekedésnél. A piaci reakciók elsősorban a várakozásoktól való eltérésre reagálnak, így jelenleg az S&P 500 határidős index 2 pontot csökkent (bár még így is a pozitív tartományban áll).
Vágólapra másolva!

Az előzetes várakozásokhoz képest (+2,8 százalék) valamelyest gyengébb (+2,7 százalékos) növekedést könyvelhetett el az amerikai gazdaság a harmadik negyedévben. Az adat második olvasata mindenesetre kedvezőbb a korábban már napvilágot látott 2 százalékos növekedésre vonatkozó értékhez képest.

Forrás: [origo]

Bár az előzetes becsléshez képest szebb GDP számot áthatunk, a piaci szereplők elsősorban arra fókuszálnak, hogy a várakozásokhoz képest hogyan alakul az adat. Mivel etekintetben kisebb csalódást láthatunk, az amerikai részvénypiacok is negatívan reagáltak. Az S&P 500 határidős indexe azonban mindössze két ponttal csökkent, ráadásul továbbra is pozitív tengerentúli piacnyitást indikál.