Újabb izgalmas tőzsdei sztori jöhet

Vágólapra másolva!
Az Írországból indult, GPS-alapú szállítmányozó szoftvert üzemeltető FleetMatics az elkövetkező hetekben debütálhat az amerikai tőzsdén, több mint százmillió dolláros részvénykibocsátás keretein belül.
Vágólapra másolva!

Startup sikersztori lehet

A kis- és közepes vállalkozások szerepelnek a FleeMatics fókuszában, mintegy 14 000-es ügyfélkörrel rendelkezik a cég, több mint 240 000 járművet lekövetve ezzel. A vállalat alapvetően a költséghatékonyság működést hivatott elősegíteni a fuvarozással és/vagy szállítmányozással foglalkozó társaságok operációja során.

A GPS alapon működő szoftver megvételével a vásárló KKV-k hozzájutnak egy olyan programhoz, mellyel átláthatóbban tudják megtervezni a szállítmányozási útvonalaikat, mindezt mérsékelt költségszint keretein belül.

Sokba kerülhet a tőzsdére menetel

Az Írországból induló FleetMatics igen drágán menne az NYSE-re, a mintegy 123,2 millió dolláros kibocsátásból 34,7-et vinnének el a lebonyolító pénzintézetek, köztük olyan befektetési bankokkal, mint a Bank of America Merrill Lynch vagy a Barclays Capital.

Az IPO is jól mutatja a cég konstans terjeszkedési szándékát, emellett sorozatban nyitja meg irodáit Írország és az Egyesült Királyság után már a tengerentúlon is a vállalat. Atlanta, Cleveland és Phoenix után Chicagoban nyitották meg a legújabb érdekeltségüket.