Kénytelen megválni Sziget-részesedésétől az Est Media

Vágólapra másolva!
Az Est Media csaknem 900 millió forintos adósságának törlesztése érdekében tett utolsó kísérlete, az átváltoztatható kötvények kibocsátása is kudarcba fulladt, így értékesítenie kell Sziget-részesedését - írta a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A társaság közlése szerint nem sikerült elegendő előzetes szándéknyilatkozatot összegyűjtenie a kötvényjegyzéshez, így megválik a Sziget Kft.-ben meglévő üzletrészétől. A kétfordulós pályázat első fordulója akkor sikeres, ha a kínált ár meghaladja a kétmilliárd forintot. Ha ennyiért nem jelentkezik vevő, akkor a második fordulóban már 800 millió forintért elvihető a részesedés. A lap szerint a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a Sziget Kft. többi tulajdonosa veszi meg a pakettet.

Az Est Media így eddigi mérete töredékére zsugorodik, szinte az a garázscég lesz, ahonnan a Pesti Est felvásárlásakor elindult, igaz, hiteleitől is teljesen megszabadul - írta a Napi Gazdaság. A társaságnak így már csak az ingyenes lapokból és a hozzájuk kapcsolódó termékekből lesz bevétele, ami azonban nem éri majd el az egymilliárd forintot sem. A reklámpiac jelenlegi állapotát tekintve pedig az üzletág nyereségtermelő képessége igencsak korlátozott lehet - írja a Napi Gazdaság.