Kisgyermekeknek szánt, tavaly lejárt szavatosságú kakaót találtak a Tescóban

Tesco, bevásárlóközpont, ásványvíz
Vágólapra másolva!
Fogyasztóvédelmi ellenőrzések során többféle szabálytalanságba ütközött a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Volt két lejárati dátumot feltüntető tálcás hús, a nem akciósnál drágább akciós termék, és a budaörsi Tescóban olyan kisgyermekeknek szánt kakaó, amely szavatossága tavaly járt le.
Vágólapra másolva!

A Pest megyei felügyelők olyan 1-3 év közötti kisgyermekeknek szánt kakaós innivalót találtak a budaörsi Tesco hipermarketben, amelynek minőség-megőrzési ideje 2010. november 5-én lejárt - közölte a hatóság.

Az NFH közleménye szerint ugyanebben az áruházban, az ellenőrzés időpontjához képest egy hete lejárt baconös grillt, és szabálytalan tartalmú jótállási jegyet találtak. A hatóság közölte azt is, hogy egy gödöllői üzletben további 15 lejárt szavatosságú élelmiszert is találtak az ellenőrök, valamint egy olyan tálcás húskészítményt, amelyen két különböző fogyaszthatósági idő szerepelt.

A hatóság tájékoztatása szerint olyan esetekkel is találkoztak, amelynél "2+1 ajándék" feliratú terméknek magasabb volt az ára, mint ha a fogyasztók külön vették volna meg a termékeket. Volt alkalom, amikor a pénztárnál nem az akciós árat ütötték be, így megkárosítva a fogyasztót.

A Tesco délután hivatalos közleményben reagált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság állításaira. Azt írják, hivatalos értesítést a vizsgálatról még nem kaptak kézhez, de amennyiben a sajtóhírek megalapozottak, együttműködve a hatósággal mindent megtesznek azért, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. A vállalat a hatóság által kirótt büntetéseket haladéktalanul kifizeti.