Bővíti szekszárdi bőröndgyárát a Samsonite

Vágólapra másolva!
A Samsonite több mint 1 milliárd forintos beruházással bővíti szekszárdi bőröndgyárát.
Vágólapra másolva!

Négyezer négyzetméteres üzemcsarnokot épít a bőröndöket gyártó szekszárdi Samsonite Hungária Kft., amely a bővítés után tovább növeli dolgozói létszámát és termelését is.

Pinczel József, a cég termelési igzagtója közölte: az 500-550 millió forintos beruházással épülő csarnokban gyártó, összeszerelő üzemet és raktárakat alakítanak ki, további 700 millió forint értékben új gépeket állítanak munkába 2011 második felében; a fejlesztést a reményeik szerint 40, illetve 30 százalékos európai uniós támogatással hajtják végre.

A belga tulajdonban lévő társaság 2008 óta állít elő polipropilén alapanyagból préselt, közepes árkategóriájú bőröndöket. A kft. 2009-től folyamatosan bővítette termelését és létszámát, ez év augusztusától már négy préselőgéppel állított elő bőröndöket, és az utóbbi fél évben száz fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, így jelenleg 310-en dolgoznak a szekszárdi üzemben. Az új üzemcsarnokban újabb két berendezést állítanak munkába, illetve további 40-50 dolgozót vesznek fel.

Pinczel József beszámolt arról, hogy a termék iránt egyre nagyobb a piaci igény; a szekszárdi üzemben most napi 2400 bőröndöt gyártanak, amelyből a fejlesztést követően 2700-2800-at állítanak majd elő. A Samsonite Hungária Kft. termékei a belgiumi anyavállalaton keresztül 80-90 százalékban európai piacon találnak gazdára, emellett közvetlenül exportálnak amerikai piacra, valamint félkész termékeket szállítanak a Samsonite indiai vegyesvállalatának. A társaság 2009-ben 4,8 milliárd forintos árbevételt ért el, ami idén várhatóan meghaladja a hatmilliárd, 2011-ben pedig megközelíti a tízmilliárd forintot..