Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kis mínusszal nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,06 pontos csökkenéssel, 23 203,22 ponton nyitott szerdán. Az index a keddi záró értékéhez képest 0,22 százalékkal gyengült nyitásra.
Vágólapra másolva!

Gyengülést várnak a BÉT-en az MTI által megkérdezett szakértők, akik szerint pesszimista hangulat, sőt félelem lett úrrá a piacokon. Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője hangsúlyozta, hogy az euró árfolyama ismét a mélypont környékén járt a dollárral szemben, és az euró gyengülését a görögországi mentőcsomag sem állította meg. Ez fontos hangulati tényező, ami az európai piacok mozgását befolyásolja. Amerikában és Ázsiában minimálisan korrigáltak a börzék a hét eleji "eufórikus felpattanás" után, de az igazi korrekció még várat magára.

A Concorde elemzője megjegyezte, hogy a Magyar Telekom szerdán reggel közzétett negyedéves jelentésében a nettó profit enyhén elmaradt a piaci konszenzustól, az Egis viszont kedden a kereskedés zárása után a várakozásokat meghaladó nyereségről számolt be.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője a nemzetközi piacokat követve lefelé tartó árfolyamokra számít. A piacokon úrrá lett a félelem - tette hozzá. Az Egis és a Magyar Telekom papírjaira a jelentéseknek nem lesz jelentősebb hatása - vélekedett a bróker. Úgy vélte, az OTP lehet érdekes a piacon, mert amilyen méretű volt a hétfői emelkedése, olyan mértékű esésre lehet számítani.

A BUX 582,72 pontos, 2,44 százalékos csökkenéssel, 23 254,28 ponton zárt kedden.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről