Jó napot várnak a budapesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 76,52 pontos emelkedéssel, 12 218,11 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,63 százalékkal erősödött. Pozitív hangulat és várhatóan emelkedés jellemzi majd a Budapesti Értéktőzsde kereskedését hétfőn - értettek egyet a megkérdezett elemzők.
Vágólapra másolva!

A fejlett piacokon optimista befektetői hangulat uralkodott, ami minden bizonnyal ösztönözheti a fejlődő piacok börzéinek befektetőit is - mondta el Balásy Zsolt a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

A hétfői kereskedési napon az Egyesült Államok részvénypiacai zárva tartanak ezért várhatóan enyhe pluszban tud nyitni a magyar tőzsde és ezt az optimizmusát meg tudja tartani a nap végére is.

Pozitív nyitást és közepesen erős optimizmust vár a piactól Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője is. A szakértő hozzátette: hétfőn nem várható semmilyen fontosabb makroadat a fejlett piacokról, azonban délután egy órakor Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke tart beszédet, amely meghatározhatja a kereskedés délutáni irányát.

A piac nem vár Trichet-től túl negatív tartalmú kijelentéseket, azonban beszédére mindenképpen oda kell figyelni - vélte Illés László.