Újabb német bankok kerülhetnek veszélybe

Vágólapra másolva!
A következő időszakban további német bankok eshetnek a globális pénzügyi válság áldozatául - vélekedik a Spiegel. A német lap szerint a következő nagyjából másfél évben sokkal több pénzre lesz szükség a bajba jutott bankok refinanszírozásához, mint a Hypo Real Estate (HRE) számára kilátásba helyezett, de időközben veszélybe került 35 milliárd euró.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A lap szerint az egyik veszélyeztetett lehet a Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), amelynek 100 milliárd eurós kinnlevősége van, és ezek visszafizetése 2009 végéig esedékes folyamatosan. Emellett a Deutsche Bank is tőkeszerzésre kényszerül, az év közepén 84 milliárd euró rövid lejáratú követelést tartott nyilván a könyveiben, és ezek jelenleg aligha finanszírozhatóak. A Bayerische Landesbanknak is 43 milliárd eurót kell átütemeznie. A Commerzbanknál már az elkövetkező hetekben 8 milliárd eurónyi rövid lejáratú hitel válik esedékessé.

A német sajtó szombaton és vasárnap egymás után számolt be a Hypo Real Estate megmentése körüli bonyodalmakról. Becslések szerint a banknak 50 milliárd eurós segítségre van szüksége év végéig, de jövőre újra ugyanekkora támogatásra szorulhat a bajba jutott jelzáloghitelező.