Eséssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 140,16 pontos csökkenéssel, 22.068,98 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,63 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Az elemzők szerint az árfolyamok csökkenése várható a kereskedésben a Budapesti Értéktőzsdén. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint a nemzetközi hangulatnak megfelelően folytatódik az árfolyamok csökkenése a budapesti parketten is. A bróker alacsony forgalomra számít, és nem zárja ki azt sem, hogy a hét utolsó napján Budapest túlteljesít, azaz a nemzetközi piacokhoz képest nagyobb lesz a csökkenés.

Az Erste üzletkötője felhívta a figyelmet arra, hogy a trendfordulót megelőző volatilitás már megérkezett a piacra, így az elmúlt hetek erősödése után néhány héten belül látható lesz, hogy a most tapasztalt csökkenés korrekció-e, vagy trendfordulóról van szó.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 302,11 pontos, 1,34 százalékos csökkenéssel, 22 209,14 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 13,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.